Καλώς ήρθατε!!!!

Ο,τι συζητάμε σ'ενα καφεδάκι.. Πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, τηλεοπτικά και άλλα πολλά θεματα..!!!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Η Ryanair «πιάνει» Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Agelioforos.gr

Η Ryanair «πιάνει» Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΑΚΗ
Απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο Στάντστεντ του βόρειου Λονδίνου, τη βελγική πόλη Σαρλερουά κοντά στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας Οσλο και την πρωτεύουσα της Σουηδίας Στοκχόλμη αποκτά η Θεσσαλονίκη από τον προσεχή Απρίλιο. Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μπαίνει στο δίκτυο της Ryanair, της γνωστής ιρλανδικής εταιρίας χαμηλού κόστους, και η σχετική επίσημη ανακοίνωση αναμένεται την προσεχή Παρασκευή.
Η συμφωνία έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα χτες, όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ως πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης υπέγραψε τη σχετική συμφωνία με τη γνωστή αεροπορική εταιρία. Η συμφωνία προβλέπει την καθιέρωση τριών πτήσεων την εβδομάδα σε 12μηνη βάση από τη Θεσσαλονίκη για Λονδίνο και Σαρλερουά και δύο πτήσεων την εβδομάδα από το «Μακεδονία» για Οσλο και Στοκχόλμη για έξι μήνες, από τον Απρίλιο μέχρι το Σεπτέμβριο. Η διάρκεια της συμφωνίας είναι τριετής, η διακίνηση προβλέπεται να διαμορφωθεί στους 100.000 επιβάτες το χρόνο και η ιρλανδική εταιρία θα εισπράξει περί τις 350.000 ευρώ ετησίως, 29.500 ευρώ το μήνα, δηλαδή περίπου 1.000 ευρώ την ημέρα.

Η ελπίδα στις γυναικείες φυλακές...

«Καλησπέρα. Καλησπέρα». Μια φράση που έχει γίνει συνήθεια χρόνων στις εκπομπές του Σταύρου Θεοδωράκη και που άμα την ακούσεις καταλαβαίνεις ότι άλλο ένα ταξίδι σε έναν διαφορετικό κόσμο μόλις έχει ξεκινήσει.  Αυτή τη φορά επέλεξε να μας ταξιδέψει στις γυναικείες φυλακές της Θήβας και να μας μιλήσει για τους ανθρώπους που μένουν σ’ αυτές. Ναι θα το παραδεχτώ ότι κι εγώ μέχρι τώρα δεν είχα σκεφτεί ότι κάποιες ποινές ίσως να είναι υπερβολικές.
       Πάντα θεωρούσα ότι ο κόσμος που είναι στις φυλακές τις περισσότερες φορές αξίζει να είναι εκεί μέσα, γιατί είχε διαπράξει κάποιου είδους αδίκημα. Είχα την αίσθηση, ότι εκεί μέσα τα πάντα είναι μαύρα, δεν υπάρχει ίχνος ελπίδας και αισιοδοξίας και ότι οι περισσότερες κρατούμενες είναι σαν αγρίμια. Αλλά άκουσα πολλές κρατούμενες να αναφέρουν ότι η φυλακή τους έμαθε πράγματα και τους έφερε πιο κοντά με τον εαυτό τους. Άκουσα επίσης πολλές να λένε ότι η φυλακή δεν περιορίζεται στα όρια ενός κελιού, τη φυλακή την έχει ο κάθένας από μας μέσα του, η ψυχή και το μυαλό δεν φυλακίζονται... Πάντα βρίσκουν το δρόμο για την ελευθερία... Φυσικά διατυποώθηκε και η αντίθετη άποψη.. Αυτή που επικρατεί για τον κόσμο έξω και για μένα επίσης, ότι η φυλακή σε κάνει αγρίμι και ότι αν μπεις μια φορά θα ξαναμπείς άλλες τόσες...

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Καταδίκη 58χρονου για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σε 58χρονο Έλληνα, που κατηγορείτο ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά δύο ανήλικα κορίτσια, 12 και 6 ετών, αντίστοιχα.
Ο 58χρονος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορομένου αντιμετωπίζοντας το αδίκημα της ασέλγειας σε ανήλικα θύματα, αλλά, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την πράξη της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 58χρονος, που είναι πατέρας της νονάς του μικρότερου κοριτσιού, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις κατά το 2009, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, θώπευσε τα κορίτσια σε διάφορα μέρη του σώματος, ενθαρρύνοντάς τα να κάνουν κι αυτά το ίδιο.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, όταν οι ανήλικες ανέφεραν τα περιστατικά στη μητέρα τους.
Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις του, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για παρεξήγηση κι ότι οι ενέργειές του προέρχονταν από πατρική αγάπη προς τα παιδιά.
Για την υπόθεση, ο κατηγορούμενος παρέμεινε στη φυλακή -ως προσωρινά κρατούμενος- για 11 μήνες.
Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.