Καλώς ήρθατε!!!!

Ο,τι συζητάμε σ'ενα καφεδάκι.. Πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, τηλεοπτικά και άλλα πολλά θεματα..!!!

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Δημοκρατία= λαϊκή κυριαρχία ή πολιτική αναρχία??


Ζούμε στην εποχή της μίζας, των σκανδάλων και της οικονομικής κρίσης..
Ακούμε συνεχώς για "οικονομικά σκάνδαλα", που "σκάνε μύτη" τον τελευταίο καιρό. Αλήθεια ποιόν κοροϊδεύουμε?? Μήπως όλοι εμείς δεν γνωρίζαμε όλα αυτά τα σκάνδαλα και δεν πράτταμε ποτέ τίποτα γι αυτά?? Και τώρα κάνουμε πως εκπλαγήκαμε τάχα?? Μήπως δεν ξέραμε όλοι μας ότι οι πολιτικοί καταχρώνται το δημόσιο χρήμα, παίρνοντας μίζες, κατασπαταλώντας το, διορίζοντας το σύνολο των συγγενών τους σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, που με βάση το νόμο είχαν τη δυνατότητα να πράξουν???

Η μήπως τάχα εκπλαγήκαμε από τους φόρους που δεν έχουν πληρώσει τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, αλλά και διάσημοι γιατροί του Κολωνακίου?? Ποιον κοροϊδεύουμε??
Τους ευατούς μας ή τους άλλους? Αυτό που πληρώνουμε τώρα είναι η παροχική και η επιδοματική πολιτική της δεκαετίας του 1980, το δάνειο που είχαμε πάρει τότε και πάνω απ' όλα την ανοχή που δείξαμε όλοι μας τα τελευταία 30 χρόνια στους πολιτικούς και την πρακτική τους. Τις πελατειακές σχέσεις με βάση τις οποίες ψηφίζουμε χρόνια τώρα πληρώνουμε, και το θεωρώ τουλάχιστον υποκριτικό να κάνουμε ότι τάχα εκπλαγήκαμε από αυτήν την εξέλιξη και τις αποκαλύψεις? Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε στο πετσί μας τα περισσότερα σκάνδαλα που δεν κατάφερε η Νέα Δημοκρατία να καλύψει... Για τι αν κάποιος γυρίσει να μου πει ότι δεν είχαν γίνει παρόμοια σκάνδαλα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συγγνώμη αλλά δεν δύναμαι να κάνω κάτι άλλο από το να καγχάσω δυνατά..

Απλά οι Νεοδημοκράτες ήταν άπληστοι και πέσαν σαν τα κοράκια να φάνε ό,τι προλάβουν κι έτσι αποκαλύφθηκαν τα πιο τρανταχτά οικονομικά και μη σκάνδαλα της δεκαετίας: ο Ζαχόπουλος, οι υποκλοπές της Vodafone, η Siemens, οι φωτιές, οι κουμπάροι κλπ.



Όλα θα ήταν διαφορετικά σε μια κοινωνία με την άρση της βουλευτικής ασυλίας και πρέπει να το καταλάβετε κύριοι... Ο κόσμος αν δεν δει πολιτικούς πίσω από τα κάγκελα, η κοινωνική εξέγερση, είναι προ των πυλών..
Αλλά δεν αυταπατώμαι ότι θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο... Άλλωστε η μόνιμη απάντηση σε φίλους απο το εξωτερικό για την καταστάση στην Ελλάδα είναι: "Και τι περιμενείς?? Στην Ελλάδα ζούμε. Τι περιμένεις?"

Τι με ρωτάτε?? Αν υπάρχει λύση σε όλη αυτήν την κρίση που ζούμε? Ναι υπάρχει.. Κι εξαρτάται από ΣΕΝΑ,από ΜΕΝΑ, από ΜΑΣ, τους ΠΟΛΙΤΕΣ...
Αν δεν σηκωθούμε όλοι μας από τον καναπέ τώρα κι αν ΔΕΝ αλλάξουμε συνείδηση τώρα, όταν θα χρειαστεί να γίνει αυτό, θα έχουμε πιάσει πάτο, θα έχουμε κηρύξει πτώχευση όπως η Αργεντινή πριν 9 χρόνια και θα έχουμε δέσμευση των καταθέσεων μας.. Η αλλαγή της πολιτικής κατάστασης μην αυταπατάστε ότι εξαρτάται από άλλους... ΕΜΕΙΣ είμαστε η δύναμη αυτού του τόπου... Δημοκρατία έχουμε κι αυτό ουσιαστικά σημαίνει λαϊκή κυριαρχία.



Στο χέρι μας είναι να ΜΗΝ ξεχάσουμε αυτό που συμβαίνει τώρα και στις επόμενες εκλογές να πάθουμε το γνωστό Αλτσχάιμερ, ενδιαφερόμενοι για τα ατομικά μας συμφέροντα, ψηφίζοντας λαμόγια προκειμένου να βολευτούμε... Σε όλα αυτά συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου...

Κατέχουμε ένα πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια μας, την ΨΗΦΟ... Ας την χρησιμοποιήσουμε όπως ΜΠΟΡΟΥΜΕ για τη βελτίωση της ζωής μας..

Μπορούμε να το πράξουμε, το ζήτημα είναι βέβαια αν θέλουμε....